Tag color
Gevelservice
grijze crepi voorgevel

Deze klant zou de gevel schilderen, maar bedacht zich

Deze woning in Zele werd destijds (zoals vele andere in die tijd) gebouwd met een bepaald type baksteen dat zich uitstekend leent voor overschildering. Ook deze klant wou oorspronkelijk de buitenmuren en gevel schilderen, maar bedacht zich toen we de gevelrenovatie bij de overburen hadden afgewerkt…

Toen het misliep bij de buren

De woning van de buren werd gebouwd met hetzelfde type gevelsteen en werd eerder al overschilderd. Alleen bleek die geschilderde gevel dringend toe aan een stevige onderhoudsbeurt, want ze vertoonde enkele barsten door vochtproblemen.

De gevelschilders van Marty Groep waren gevraagd om de vochtproblemen aan te pakken. Snel werd duidelijk dat de gevel isoleren en bepleisteren de juiste aanpak was om de vocht- en koudeproblemen in deze gevel voorgoed op te lossen.

De gevel schilderen, dat was het plan

Gewaarschuwd door de vochtperikelen bij de overburen en helemaal overtuigd door het knappe uitzicht van de nieuwe crepi gevel, besloot onze klant om zijn gevel niet meer te laten schilderen. De voorkeur ging voortaan uit naar pleistering met cementering afgewerkt met Lotusan crepi.

schilderen of crepi
gevel in baksteen
gevel herschilderen of pleisteren
bepleisterde gevel zele
van baksteen naar crepi

Waarop letten bij gevel schilderen

Bij droge gevels en buitenmuren is herschilderen een relatief snelle en budgetvriendelijke optie om je gevel op te frissen.

Het is wel belangrijk dat je in dat geval voor een ervaren gevelschilder kiest die je correct adviseert om de juiste keuzes te maken:

  • Welke voorbereidende werken zijn er nodig om de muren schilderklaar te maken?
  • Geen verborgen gevelschade of vochtproblemen die het resultaat beïnvloeden?
  • Welk type buitenverf is het best geschikt voor de ondergrond en de omgeving?
  • Is een bijkomende gevelcoating wenselijk om de buitenmuren te beschermen?

En de rest van de straat?

Zowel deze klant als de overburen waren maar wat blij met het geleverde vakwerk door Marty Groep. Nu is het afwachten of ook de andere buren in deze straat hun voorbeeld volgen.

kantoren laten schilderen

Gevel schilderen of bepleisteren?

Niet zeker wat je opties zijn en welke keuzes je best maakt voor jouw gevel? De gevelexperten van Marty Groep denken met plezier met je mee.

Neem contact op