Tag color
Gevelservice
gevelrenovatie zele

Van buitengevelisolatie tot strakke voorgevel

Een bekende gevel in Zele

Het herenhuis van Ellen & Pieter is een veel besproken pand in Zele. Logisch, want in de drukste straat van de gemeente blijft een indrukwekkende gevelrenovatie als deze niet onopgemerkt. De frisse façade valt op!

Het was bovendien niet de eerste keer dat we hier aan de slag waren. In 2014 hadden we al vochtproblemen opgelost en buitengevelisolatie aan de achterzijde van het pand geplaatst. Benieuwd waarom het dan nog 5 jaar geduurd heeft tot de voorgevel aan de beurt was?

Hoe ons verhaal met Ellen & Pieter begon

In 2014 startten Pieter & Ellen vol goede moed met de totaalrenovatie van hun herenhuis in Zele. Samen met architect Jan Van Kerckhove uit Zele werkten ze een plan uit om van dit pand terug een pareltje te maken. Helaas werden ze al snel met een uitdaging van formaat geconfronteerd: vochtproblemen. De muren van de achterbouw bleken niet waterdicht en niet-geïsoleerd. De renovatiewerken lagen meteen stil.

Onze gevelspecialisten kwamen ter plaatse om de oorzaak van de vochtproblemen te achterhalen en een geschikte en duurzame oplossing uit te werken. We kozen voor doordachte buitengevelisolatie met het StoTherm Classic® gevelisolatiesysteem, afgewerkt met een zelfreinigende Sto Lotusan® gevelcoating.

De renovatiewerken werden hervat en Ellen & Pieter waren zo tevreden van de uitgevoerde gevelisolatie dat onze vakschilders meteen ook de binnenpleisterwerken en interieur schilderwerken mochten verzorgen.

Anno 2019: buitengevelisolatie en super strakke afwerking aan de straatkant

In 2019 kwam het langverwachte telefoontje om de voorgevel te renoveren. Na de bijzonder aangename samenwerking in 2014 twijfelden we geen seconde. Deze historische gevel namen we maar wat graag onder handen en zou een prestigeproject worden!

gevel renoveren zele
gevelrenovatie zele
vocht in gevel zele
gevel met vochtproblemen zele
gevelrenovatie zele
gevelbepleistering met isolatie

Hoe we deze gevelrenovatie aangepakt hebben

 1. VOORBEREIDING
  Na het plaatsen van de nodige stellingen, hebben we de volledige gevel uitgepast en uitgemeten. Op de hoeken en stopkanten plaatsten we stevige inox-profielen.
 2. VLAKKE ONDERGROND
  Over het volledige geveloppervlak brachten we cementering aan. Die basislaag met geïntegreerd weefsel levert een vlakke en stevige ondergrond op.
 3. STO MILANO® GLADPLEISTERWERK
  Na droging brachten we eerst een primer aan om een goede hechting te verzekeren voor de gladpleister. Deze extra dunne buitenpleister met extra fijne korrel (< 0,1 mm) laat een hyper strakke afwerking toe. Deze fijnkorrelige modelleerpleister brachten we in 3 gladde lagen aan.
 4. GEVEL SCHUREN & SCHILDEREN
  Van zodra de modelleerpleister goed was uitgedroogd, konden we de basislaag schuren om ze nóg vlakker te maken. Nu konden we de gevel verven met Sto Dryonic®. Deze innovatieve buitenverf combineert tal van technische voordelen.

  1. bionische opbouw voor zeer snelle droging bij regen of dauwvorming
  2. waterdampdoorlatende gevelverf met ingekapselde filmconservering
  3. uitstekende mechanische weerstand en alkalibestendig (tegen zuren)
  4. structuurbehoudend, goede hechting en goed dekkende buitenverf

Sto Dryonic® is een erg snel drogende gevelverf met bijzondere vochtregulerende eigenschappen. De open verfstructuur voert water, regen en dauw snel af. Hierdoor blijft de gevel langer droog wat de vorming van vochtvlekken, algen en schimmels vermindert.

 1. GEVEL AFWERKING
  We schilderden de bovenste raamkassementen in een arduin kleur en de dakgoot in dezelfde kleur als de gevel. Details die de gevel make-over helemaal af maken.
 2. WAT EEN OPLEVERING!
  Pieter & Ellen waren onder de indruk van het resultaat en van de vele complimentjes die ze sinds de gevelrenovatiewerken ontvingen. Wij bedankten deze fijne klanten op onze beurt voor hun vertrouwen en de fijne samenwerking met een heerlijk etentje in restaurant Lijsterbes aan het Donkmeer.
gevelbepleistering zele

Hoe het met die vochtproblemen afgelopen is?

De muren aan de achterbouw zijn nog steeds droog én proper! De strakke voorgevel aan de straatkant kan je ook niet missen. De frisse uitstraling springt al van ver in het oog.

kantoren laten schilderen

Pakken we binnenkort ook jouw gevel aan?

Ook buitengevelisolatie nodig of benieuwd wat een gevelrenovatie door Marty Groep jou kost en oplevert?

Neem contact op