Tag color
Schilderwerken
Een living schilderen voor meer licht en ruimtegevoel

Een living schilderen voor meer licht en ruimtegevoel

Kleurkeuzes zijn ontzettend belangrijk als je je interieur lichter wil maken. Welke delen schilder je in welke kleur en waarom? In Zele gingen de interieurschilders van Marty Groep een living schilderen waar niet alleen de kleur, maar zelfs de kleurtint doorslaggevend was.

Een living schilderen voor meer licht en ruimtegevoel

Van donkere woonkamer naar lichtrijke living

De bewuste living in Zele is een bijzondere ruimte. Aan het hoge plafond springt een complexe houten balkenconstructie meteen in het oog. Prachtig, karaktervol, maar helaas ook erg donker. Onze klant wilde de living licht, ruim, gezellig en elegant doen aanvoelen… En ook de zwart gekleurde ramen en deuren mochten een make-over krijgen.

Living schilderen en vloer renoveren

Deze woonkamer werd onderworpen aan een totaalrenovatie. De klant zou niet alleen de living schilderen, maar ook de vloer renoveren. Over de bestaande vloer werd een fraaie, lichte parketvloer gelegd. Wij gingen intussen van start met de houten balken, ramen en deuren. Ze werden grondig geschuurd en geschilderd met een aangepaste primer.

Welke kleuren en waarom?

Het succes van de renovatie zou in grote mate afhangen van de gekozen kleuren. Die kleurkeuze was bij dit project een stevige doordenker. Een enkele tint verschil zou een wezenlijk andere uitstraling opleveren. Daarom plaatsten we eerst enkele kleurstalen in de ruimte alvorens de definitieve kleur te selecteren.

De uiteindelijke keuze viel op gebroken wit voor de plafonds, de houten balken, de schouw en voor de ramen en deuren. Voor de muren bleek de keuze iets moeilijker. De accentkleur Flax® van Flamant® diende als inspiratie, maar we hebben deze verf alsnog wat eigenhandig bijgekleurd om exact de juiste tint te verkrijgen. Ook voor de overige muren hebben we zelf een neutrale tint aangemaakt.

kantoren laten schilderen

Komen we ook jouw living schilderen?

Met Marty Groep kies je voor een professioneel schildersbedrijf met jarenlange ervaring. Een betrouwbare partner voor kleine, grote of uitdagende schilderwerken.

Neem contact op