Tag color
Schilderwerken
bedrijfspand schilderen

Lokale aannemer schilderwerken gekozen voor dringend schilderwerk in Zele

Er zijn meerdere redenen om voor een lokale aannemer schilderwerken te kiezen. Tijdswinst staat uiteraard met stip op 1. Hoe minder verplaatsingen, hoe minder files en hoe minder tijdverlies. Zeker voor bijzonder dringende schilderwerken is een lokaal schildersbedrijf uit de buurt een zegen. Dat ondervond ook software bedrijf IZIT uit Zele…

bedrijfsgebouw schilderen

Als het snel moet gaan

Het bedrijfspand van de software firma IZIT in Zele barstte uit haar voegen. Daarom werd er een nieuw bedrijfsgebouw aangekocht op een boogscheut van het huidige pand, maar dat moest nog grondig gerenoveerd worden voor de techneuten daar aan de slag konden.

De verhuisdatum stond al vast en de renovatiewerken moesten in een sneltempo uitgevoerd worden. Vandaar de keuze om het bedrijfsgebouw te laten schilderen door een lokale aannemer schilderwerken in het Waasland.

De opdracht

Pleisterwerken, plamuurwerken en schilderwerken, daarvoor werden we in eerste instantie gecontacteerd. Maar of we tegelijkertijd ook een klein vochtprobleem konden oplossen…. Eh, ja natuurlijk! Met injectie en noppenfolie was ook die klus in geen tijd geklaard.

kantoren laten schilderen

Een gefaseerde aanpak

Bij Marty Groep nemen we geen risico’s als het op kwaliteit aankomt. Bij plamuur-, pleister- en schilderwerken is het respecteren van droogtijden simpelweg een must om die kwaliteitsgarantie te verzekeren. Daarom moest ook dit uiterste dringende schilderproject gefaseerd verlopen.

Eerst een vlakke ondergrond creëren

De pleisterwerken moesten eerst opgestart worden. We brachten de grondlagen aan, plaatsten hoek- en stopprofielen en vervolgens brachten onze stukadoors de eerste laag pleister aan. Enige tijd later kwamen we terug ter plaatse om de plafonds te plamuren en ook de oude bestaande muren van een strakke laag plamuur te voorzien. Eens die laag voldoende uitgedroogd was, konden we beginnen met de schuurwerken. Alle oneffenheden moeten nu eenmaal weggewerkt worden voor er geschilderd kan worden. De verf zou de imperfecties anders enkel maar uitvergroten.

Schilderen tijdens de werkuren

Doordat de verhuisdatum reeds vastlag en met rasse schreden naderde, moesten we wel verder schilderen terwijl de IT’ers al in hun nieuwe kantoorgebouw werkten. Om de hinder tot een absoluut minimum te beperken, voorzagen we een plastieken muur van plafond tot vloer om de kantoren van de werfruimte te scheiden.

Meermaals verhuizen

We plaatsten een eerste laag primer op de muren en plafonds en werkten met plamuur bij waar nodig. Daarna hebben we alle binnenhoeken, plinten en andere aansluitingen afgekit met overschilderbare silicone. Een herhalend proces, want van zodra de ene helft klaar was, moesten de IZIT werknemers even verhuizen zodat we ook de andere kant van de bedrijfsruimte konden aanpakken. Deze tijdelijke verhuis zou zich nog enkele keren herhalen,  want na goedkeuring van de kleurstalen op de muur moesten onze schilders ook nog de gekleurde toplaag spuiten.

Kantoren schilderen in bedrijfskleuren

Voor de akoestische plafonds en de deuren koos de klant voor Cadillac White en de muren werden in een zachte en neutrale kleur gezet. Voor de kleuraccenten werd echter verf op maat gemengd in de exacte blauwtint die ook in het IZIT bedrijfslogo voorkomt. Een unieke touch die dit kantoorgebouw meteen een persoonlijke en doordachte touch meegeeft.

schilderen bedrijfsgebouw
schilderwerk bedrijfspand
bedrijfsgebouw laten schilderen
kantoren laten schilderen

Even terugblikken

Het hele project vergde enige flexibiliteit van beide kanten gezien de strakke deadlines. Onze schilders pleegden voortdurend overleg met de IZIT-medewerkers en zo kon deze klant zonder al te veel hinder en alsnog in een minimum aan tijd hun gloednieuwe kantoren laten schilderen. Volgens onze klant was het resultaat de kleine ongemakken alleszins meer dan waard.

kantoren laten schilderen

Aannemer schilderwerken in het Waasland nodig?

Benieuwd snel schildersbedrijf Marty Groep uit Lokeren jouw schilderwerk kan opstarten en aan welke prijs?

Neem contact op