Tag color
Gevelservice

Achtergevel isoleren van herenhuis in Zele

Ellen & Pieter uit Zele merkten tijdens het verbouwen van hun herenhuis op dat de oude muren van hun achterbouw niet meer waterdicht waren. Een tegenvaller, want de geplande renovatiewerken lagen meteen stil…  Ze moesten eerst de achtergevel isoleren voor ze verder konden.

Eerst nadenken, dan pas doen

Er zijn verschillende opties voor gevelisolatie. We lichtten de verschillende mogelijkheden eerst uitgebreid aan de bouwheer toe. Daarna kozen we samen voor gevelisolatie met strakke crepi afwerking en een vuilwerende gevelcoating. Zo zou de achtergevel langer proper blijven.

gevelbepleistering met isolatie

Sto® gevelisolatie bracht de oplossing

Om de buitenmuren van dit herenhuis te isoleren, opteerden we voor het StoTherm Classic® systeem. We plaatsten deze gevelisolatie bovenop 6 cm dikke EPS isolatie en brachten Armat bepleistering in twee lagen aan. In de eerste laag werd ook een weefsel voorzien.

Zelfreinigende crepi afwerking

Voor de afwerking kozen we voor crepi sierpleister met Sto Lotusan® gevelcoating. Doordat vuil en water niet meer aan het geveloppervlak kunnen hechten, maar er automatisch vanaf parelen, blijven de muren langer droog en langer mooi.

Loszittende vuildeeltjes worden daarbij meteen door de waterdruppels opgepikt en meegevoerd. Dankzij dit Lotusan systeem heeft dit herenhuis in Zele jaren later nog steeds een droge en zelfreinigende gevel.

gevelrenovatie zele
gevelbepleistering zele
gevelrenovatie zele
gevel met vochtproblemen zele
vocht in gevel zele
gevelrenovatie zele

Tevreden klanten

Pieter & Ellen waren zo tevreden van hun samenwerking met Marty Groep in 2014 dat ons in 2019 ook de renovatie van de voorgevel werd toevertrouwd. Nadien mochten we ook nog de binnenpleisterwerken en interieur schilderwerken verzorgen.

kantoren laten schilderen

Jouw achtergevel ook laten isoleren?

Neem vrijblijvend contact met ons op om meer informatie en een prijsofferte op maat te ontvangen.

Neem contact op