Tag color
Gevelservice
crepi gevel houtskelet

Crepi op hout? Kan perfect!

Geen crepi op steen, maar crepi op hout. Kan dat? Jawel! Dat bewezen we bij deze gevelbepleistering in Belsele.

Crepi op houten OSB-platen

De woning in kwestie is technisch gezien een nieuwbouw woning opgetrokken in staalconstructie, waarbij de muren dicht gemaakt werden met houten OSB-platen. Qua bouwtechniek is ze dus niet helemaal identiek aan een houtskeletbouw of massieve houtbouw, maar toch erg gelijkaardig.

Hoe dan ook, crepi aanbrengen op een houten ondergrond verloopt net iets anders dan bij andere ondergronden. Zo moesten we, voor we aan de slag konden, eerst deze gevel en buitenmuren isoleren.

Waarom de Sto Top 32 isolatie zo bijzonder is

Om de houten muren te isoleren werd gekozen voor 17 cm dikke (!) Top 32 polystreenplaten van Sto die op de houten delen werden verlijmd.

De Top32 gevelisolatie heeft een ongeëvenaarde warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,032 en isoleert gemiddeld zo’n 20% beter dan traditionele EPS-isolatieplaten.

 

Dit Top 32 tand- en groefsysteem is het neusje-van-de-zalm op de markt en garandeerde onze klant de best mogelijke thermische isolatie.

Ook aan de binnenzijde werd extra geïsoleerd. De vrije ruimte tussen het houtwerk spoten we op met isolatieschuim, wat nog meer thermische én akoestische isolatie opleverde.

Een zelfreinigende gevel

De combinatie van de Sto Therm Classic met Top 32 isolatie werkten we af met een laagje Sto Lotusan gevelcoating. Zo maken we gevels vuil- en vochtwerend, weersbestendig en bijna onderhoudsvrij.

Waterdruppels krijgen door de Lotusan gevelcoating geen kans om zich aan de gevel te hechten. Op weg naar beneden sleuren ze bovendien allerlei vuildeeltjes mee, waardoor de gevel in zekere mate zelfreinigend wordt.

crepi op hout
crepi houtskeletbouw
houtskeletbouw crepi
gevel inpakken tegen vocht
crepi houtskelet

Waarom die blauwe doeken op de foto’s?

Simpel! De aanvraag voor dit project bereikte ons net voor de winter. Crepi pleister plaatsen we bij voorkeur niet tijdens de barre en natte wintermaanden om optimale kwaliteit en duurzaamheid te verzekeren. De klant had de woning daarom netjes ingepakt om de houten delen te beschermen tot wij in de lente aan de slag konden.

Een slimme zet, want het resultaat van dit crepi op hout project in Belsele mag nog steeds gezien worden.

kantoren laten schilderen

Ook een technisch uitdagend crepi project in gedachten?

Vraag advies en een vrijblijvende prijsofferte voor jouw gevelproject en ontdek zelf hoever onze expertise en service reikt.

Neem contact op