Tag color
Gevelservice
Bepleistering gevel met Sto buitengevelisolatie in Zele

Bepleistering gevel met Sto buitengevelisolatie in Zele

Voor crepi gevels werken we bij Marty Groep al van in het prille begin met Sto® buitengevelisolatie en Sto® gevelpleisters. Een bewuste keuze voor kwalitatief hoogwaardige gevelproducten om ook de kwaliteitsgarantie van onze eigen gevelwerken keer op keer waar te maken. Net als bij het gevelisolatie project voor deze renovatiewoning in Zele.

Bepleistering gevel met Sto buitengevelisolatie in Zele

Eerst niveauverschil wegwerken

De ondergrond van deze woning bestond deels uit een oude, geschilderde cementering en anderzijds uit nieuwe bakstenen. Na het volledig uitmeten van de muren hebben we besloten om te werken met twee verschillende isolatiediktes om het niveauverschil op te vangen.

Enkel door de isolatie zo dicht mogelijk tegen de muur aan te brengen, wordt maximale thermische buitengevelisolatie gegarandeerd. Tegelijkertijd moet de buitenkant uiteraard ook een egaal vlak vormen voor de verdere afwerking. Daarom hebben we EPS-isolatieplaten van 8 cm dikte en platen van 10 cm dikte gebruikt.

Dan Armat bepleistering

Bovenop de isolatieplaten werd een eerste laag Armat bepleistering met geïntegreerd weefsel geplaatst.  Na het uitdrogen van deze laag werd er nog een tweede laag Armat aangebracht om alle resterende oneffenheden weg te werken en een volledig egale oppervlakte te verkrijgen.

Afwerking met siliconenharspleister

Als afwerking kozen we voor Sto Silco® gevelpleister met een korreldikte van 2 mm. Deze eindlaag geeft een strak en modern uitzicht en doet deze renovatiewoning er haast als nieuwbouw uitzien.

Waarom buitengevelisolatie?

Alleen met correct geplaatste buitengevelisolatie blijft je bepleisterde crepi gevel jarenlang mooi, droog en beschermd! De energiebesparing door thermische isolatie is natuurlijk ook mooi meegenomen.

kantoren laten schilderen

Kies ook voor gevelrenovatie met isolatie

Meer weten over de Marty Groep gevelservice of graag een vrijblijvende prijsofferte voor jouw project?

Neem contact op