Tag color
Gevelservice

Van klein stukje gevel laten herstellen tot grote gevelrenovaties

Een klein stukje gevel laten herstellen bij je thuis of een volledige gevel renoveren van een groot gebouw? Bij Marty Groep nemen we zowel kleine als grote gevelwerken aan. Ook de gevel van dit appartementsgebouw in Zele kreeg een stevige opknapbeurt.

Deze gevel was er erg aan toe

De gevel van dit appartementsgebouw in Zele kreeg het zwaar te verduren doorheen de jaren. Bovenaan waren heel wat gevelvoegen verstorven en geërodeerd en er waren ook al heel wat gevelstenen kapot gesprongen.

Om grotere schade door regen of vorstschade en dure herstelkosten te vermijden, besloten de eigenaars om de gevelherstelling niet langer uit te stellen. Het donkere en vuile hoekje aan de inrit van de garage mocht ook tijdens de herstelwerken aangepakt worden.

gevelrenovatie appartementsgebouw
gevelwerken appartementsgebouw
gevelherstelling appartementsgebouw

Deze gevelherstelling stap voor stap

Grondige voorbereiding

We lieten eerst een technisch rapport van de gevel opmaken door verfleverancier Trimetal. Zo wisten we perfect welke gevelverven geschikt waren voor de bestaande ondergrond.

Intussen plaatsen wij reeds een stelling voor de complete gevel. Zo konden onze gevelwerkers gemakkelijk en veilig werken met beschutting tegen de brandende namiddagzon.

Volgende gevelwerken

  1. Uitslijpen bestaande voegen en hervoegen volledige gevel
  2. Grondig reinigen gevel en voorzien van een anti-moslaag
  3. Cementplint plaatsen in doorrit naar de garages. Deze plint voorkomt dat de muren vocht opzuigen en maakt een betere hechting en afwerking met de verf mogelijk.
  4. Plaatsen van een arduinen plint aan de voorzijde van de gevel op dezelfde hoogte en met naadloze overgang naar de cementplint.
  5. Beschadigde gevelstenen herstellen of vervangen.
  6. Alle niet-overschilderbare siliconen aan de ramen verwijderen en vervangen.
  7. Na veel aflplakwerk: aanbrengen eerste grondlaag en vervolgens afwerken met twee lagen elastische gevelverf.
gevel appartementsgebouw herstellen
gevelbepleistering appartementsgebouw
herstelling gevel appartementsgebouw

Wacht niet te lang

Van zodra een gevel of buitenmuur een kleine beschadiging vertoont, wacht je best niet te lang om een gevelherstelling in te plannen. De minste vochtophoping of kleine barst transformeert snel in ernstige gevelschade. Tijdig de gevel laten herstellen is de enige manier om dure herstelkosten achteraf te vermijden.

kantoren laten schilderen

Ook jouw gevel laten herstellen?

Hoe klein of groot de gevelschade ook is, onze gevelspecialisten komen altijd eerst ter plaatse. Pas als we een duidelijk beeld hebben van de (on)zichtbare gevelschade formuleren we duidelijke adviezen en bezorgen we een maatwerk prijsvoorstel voor de gevelherstelling.

Neem contact op