Tag color
Gevelservice
Vochtproblemen in huis, dus je gevel laten isoleren?

Vochtproblemen in huis, dus je gevel laten isoleren?

Je gevel laten isoleren om vochtproblemen tegen te gaan? Jawel… Gevelisolatie is vaak  een slimme manier om meerdere ongemakken in huis te verhelpen.

Een beetje vocht, grote gevolgen

De familie Maes-Steeman uit Nieuwkerken-Waas bij Sint-Niklaas zat met de handen in het haar. Dagelijks werden ze met de gevolgen van vochtproblemen geconfronteerd:

  • de ruimtes bleven koud aanvoelen en waren zelfs met de thermostaat op de hoogste stand niet warm te krijgen
  • aan de binnenzijde van de kasten verscheen condensatievocht in grote druppels
  • in de kinderkamer liep het vocht naar beneden met schimmelvorming tot gevolg
  • de was in het washok maar niet droog te krijgen in de winter
  • buiten manifesteerde zich een overduidelijk warmteverlies; als het sneeuwde bleef een brede strook rondom het huis onbesneeuwd

Een vervelende situatie met gelukkig een vrij eenvoudige oplossing…

Via via tot bij Marty Groep

De klant ging eerst ten rade bij architect Bernard van Hoeylandt. De gevel laten isoleren bleek de meest logische oplossing om de vochtproblemen aan te pakken.

De klant zocht online naar gevelspecialisten en kwam niet veel later op de website van Sto® terecht. Daar vroeg de familie in één klik meerdere offertes op. Het voorstel van Marty Groep was niet het goedkoopste, maar na een grondige toelichting van onze al even grondige aanpak, waren de klant en de architect snel overtuigd.

De architect stelde een duidelijke plan op en enkele werkvergaderingen later konden onze gevelwerkers aan de slag.

crepi gevel met isolatie

Grondig en tot in de puntjes

De gevolgen van de vochtproblemen in Nieuwkerken-Waas waren dermate groot, dat enkel een grondige en structurele aanpak soelaas kon brengen. Om koudebruggen maximaal te vermijden en een optimale gevelisolatie te verzekeren, drong een diepgaande aanpak zich op.

Stappenplan voor deze gevelisolatie

Eerst werden alle raamtabletten verwijderd, raamslagen uitgeslepen en het dak ietwat aangepast. Daarvoor en voor de plaatsing van arduin konden we rekenen op onze bevriende aannemer Herwebo uit Zele.

Na het plaatsen van de nodige stellingen startten we met het reinigen van de bestaande gevelbepleistering en het aanbrengen van een anti-moslaag. Voor de gevelisolatie kozen we voor een StoTherm Classic systeem met 10 cm dikke witte EPS-isolatie (met een waarde van 0.040). Daarvoor gebruikten we ook een Armat bepleistering in twee lagen waarbij we in de eerste laag een verstevigend weefsel inwerkten. Een must voor een hyper strakke gevel.

Om de gevel af te werken en vuilafstotend te maken, plaatsten we vervolgens Lotusan crepi.

Tenslotte monteerden we ook nog de brievenbus en afvoeren met speciale geïsoleerde ankerpluggen.

vochtige gevel isoleren
geïsoleerde crepi gevel
gevelisolatie tegen vochtproblemen
gevelbepleistering met isolatie

Heeft het gewerkt?

De buitenmuren en gevel laten isoleren bleek achteraf inderdaad dé oplossing voor de vele vocht- en koudeproblemen voor deze klant in Nieuwkerken-Waas. De bewoners moeten sindsdien minder stoken om de woning warm te krijgen, de was droogt nu wel (ook al is er geen verwarming in het washok) en op de binnenmuren is geen condensatievocht meer te bespeuren. Opdracht volbracht!

Je gevel laten isoleren brengt dubbel op!

Minder vochtproblemen is maar één reden om je gevel te laten isoleren. Ook de energiebesparing is mooi meegenomen. De investering in gevelisolatie verdient zichzelf namelijk elke dag terug door de lagere energiefactuur.

kantoren laten schilderen

Ook last van vocht in je gevel?

Schakel onze gevelexperten in om na te gaan of gevelisolatie ook de oplossing voor jouw vochtproblemen is.

Neem contact op