Tag color
Gevelservice
Gevelbepleistering met isolatie tegen hardnekkig vochtprobleem in Zele

Gevelbepleistering met isolatie tegen hardnekkig vochtprobleem in Zele

De oorzaak van aanhoudende vochtproblemen is niet altijd voor de hand liggend. Opstijgend vocht of rechtstreeks contact met neerslag zijn niet altijd de boosdoener. Al te vaak is dat een slecht geïsoleerde gevel. Ook bij deze klant in Zele bleek het plaatsen van gevelbepleistering met isolatie de ultieme oplossing.

Gevelbepleistering met isolatie tegen hardnekkig vochtprobleem in Zele

Vochtschade door verouderde gevel

Deze klant uit Zele vroeg ons of we ook gevelbepleistering met isolatie konden plaatsen in een renovatiewoning. De woning in kwestie had al heel wat renovatiewerken binnen en buiten achter de rug. Het dak werd volledig geïsoleerd en er werden ook nieuwe ramen en deuren geplaatst en toch bleef het huis, ondanks alle inspanningen, nog steeds met vochtproblemen kampen. De oorzaak van de hardnekkige vochtproblemen bleek opnieuw de verouderde gevel te zijn.

Over de gevelbepleistering met isolatie in Zele

Om het vochtprobleem voor eens en voor altijd op te lossen, plaatsten we gevelbepleistering met isolatie. We pakten de buitenmuren eerst in met 8 cm dikke EPS-isolatie platen. Deze witte blokisolatie lijmden we vervolgens vast aan de gevel om nadien alle kieren en openingen zorgvuldig op te spuiten met isolatieschuim om koudebruggen te vermijden.

Ook schroeven en hechtingen kunnen  koudebruggen veroorzaken. Omdat de isolatie op een geschilderde gevel werd aangebracht, moesten we de isolatieplaten eerst mechanisch verankeren met aangepaste schroeven en bovenop die schroeven nog een extra isolatielaagje aanbrengen.

Eens de buitenkant van deze woning volledig geïsoleerd was, konden we met de afwerking beginnen. Dat werd een Lotusan® sierpleister met 1,5 mm korrel.

Alweer een erg tevreden klant

Niet lang na de gevelwerken bleek het vochtprobleem verdwenen en ook het verhoogde energierendement liet zich snel opmerken. De klant hoefde in de winter de verwarming niet meer hoger dan 20°C te zetten om het huis aangenaam warm te houden en in de zomer blijft de woning heerlijk fris.

kantoren laten schilderen

Ook genoeg van je vochtproblemen?

Ben je de vochtproblematiek ook beu, dan loont het alleszins de moeite om na te kijken of je gevel en buitenmuren voldoende geïsoleerd zijn. Nodig je ons uit voor een gevelanalyse? Binnen een straal van 25 kilometer rond Lokeren is een vrijblijvend plaatsbezoek helemaal gratis.

Neem contact op