Tag color
Gevelservice
barst in gevel herstellen

Geen barsten in gevel van architectenbureau in Zele meer!

Eerst barsten in gevel herstellen, dan pas schilderen!

Bij Marty Groep krijgen we wel vaker telefoontjes van architecten voor gevelwerken bij hun klanten. Het telefoontje van Architectenbureau Geert Symoens in Zele ging echter over hun eigen pand. Ze wilden hun prachtige oude gevel laten opfrissen, maar de barsten in gevel en buitenmuren bleken een aanhoudend probleem. Enkele jaren voordien werd de gevel gezandstraald, maar dat had niet het gewenste resultaat opgeleverd. Of wij de gepleisterde gevel konden schilderen en meteen iets aan die barsten en scheuren doen? Ja hoor!

Niets aan te merken op de oorspronkelijke plaatsing

Het pleisterwerk van deze chique historische gevel dateert al van 1900. Dat die destijds heel professioneel geplaatst werd, viel ons meteen op. Alleen waren de materialen van toen lang niet zo weersbestendig als de gevelproducten van nu. Dat de gevelpleister kleine haarscheurtjes zou vertonen die nadien zouden uitgroeien tot grotere barsten in gevel en buitenmuren? Dat was ronduit onvermijdelijk. Zeker op de drukke Lokerse Baan met continue trillingen door zwaar verkeer.

De historische façade is een vertrouwd herkenningspunt op de route van Zele naar Lokeren. Toen de bestelwagens van Marty Groep ter plaatse opdoken, verschenen hier en daar toch wat bezorgde gezichten. Wat gingen we met hun geliefde blikvanger aanvangen?

gebarsten gevel Zele

Gebarsten gevels herstellen we zo

Scheuren in de gevel herstellen begint met een doordachte productkeuze, want niet elke buitenverf is geschikt om gevelscheuren te overschilderen!

Na een grondige voorstudie en overleg met de fabrikant, opteerden we voor de elastische en scheuroverbruggende Sto Lastic® verf. Maar eerst moesten nog heel wat andere voorbereidende gevelwerken uitgevoerd worden. De muren overschilderen zonder herstelling van de barsten en scheuren in de gevel zou immers geen duurzame oplossing garanderen. De gevelschade zou bovendien bijzonder snel terug verschijnen.

Geen snel oplapwerk, wel een beproefde aanpak

  1. stellingen plaatsen voor veilige en comfortabele werkomgeving
  2. ondergrond proper maken via aangepaste gevelreiniging en -ontmossing
  3. verwijderen van losse onderdelen tot op stabiele en draagkrachtige laag
  4. beschadigde zones opvullen met spanningsarme onderpleister (StoMiral Base 213®), in dezelfde structuur en dikte als het omringende gevelmetselwerk
  5. na droging, aanbrengen van Stoplex W® primer om de zuigkracht tussen ondergrond en volgende laag gevelpleister tegen te gaan en optimale hechting te verzekeren
  6. na droging van de primer, 2 lagen scheuroverbruggende StoColor Lastic® verf met aandacht voor correcte laagdikte (te dunne lagen maken de verf onvoldoende elastisch)
gevelscheur herstellen
herstellen barst in gevel
barst in gevel herstellen
gescheurde gevel herstellen
gebarsten gevel herstellen
scheuren in gevel Zele

Het resultaat?

De gefronste wenkbrauwen van voorbijgangers veranderden snel in glimlachende gezichten. Ook de klant was verrast door de elegante uitstraling van het pand. Door de onzichtbare herstelling van de gevelbarsten kan deze gezonde façade er terug een hele tijd tegen.

kantoren laten schilderen

Ook last van scheuren in de gevel?

Snel reageren is de boodschap als je kleine barsten of scheuren in je gevel opmerkt. Alleen een tijdige herstelling kan onherroepelijke gevelschade voorkomen!

Neem contact op