Tag color
Gevelservice
scheve gevels gent

Gevel make over voor behoorlijk scheve gevel in Gent

De gevel make over die we voor deze woning in Gent realiseerden, is zonder twijfel een van de meest opvallende gevelrenovaties van Marty Groep.

Een kick-start

Om aan de hedendaagse bouwnormen te beantwoorden, werd niet alleen de gevel, maar de volledige woning gerenoveerd. Het was hoofdaannemer Waeterschoot G&W uit Zele die ons bij de eigenaar had aangeraden en zo was de samenwerking bijzonder snel en al na enkele gesprekken opgestart.

Nochtans stonden we voor een kritisch publiek. De broer van de eigenaar is architect en die zou de werf nauwlettend opvolgen. Al bleken we duidelijk op dezelfde golflengte te zitten eens we onze plannen, aanpak en technische adviezen voorstelden.

Tijd om te verhuizen…

Gedurende de renovatie zou de eigenaar tijdelijk verhuizen. We hadden zo één jaar tijd en ruimte zat om deze gevel make-over waar te maken.

Wat we precies gedaan hebben?

Bij aanvang van de werken merkten we meteen op dat we met een behoorlijk scheve gevel te maken hadden. De oude muren waren alles behalve “recht” te noemen. We spendeerden bijgevolg best veel tijd aan uitpassen, koorden spannen en vooral aan het visueel beoordelen van het optische effect.

Daarna konden we starten met de gevelisolatie. Er werd gekozen voor het StoTherm Classic systeem met een Top 32 tand- en groef isolatie van 11 cm dik. De geïsoleerde gevel werken we vervolgens af met Lotusan crepi in hedendaagse grijstinten.

Daarna restte ons enkel de afwerking nog. Die omvatte onder meer het plaatsen van de betegelde afboording onderaan de gevel

Na deze gevel make-over

De scheve buitenmuren lijken terug recht en de gevel oogt fris. Leuk, maar nog veel belangrijker… ook op technisch vlak is deze gevel terug in topvorm!

Alle buitenmuren zijn nu optimaal geïsoleerd en afgewerkt met een waterwerende Lotusan coating.

De eigenaar en ook diens broer (de architect) waren bijzonder tevreden met het resultaat van deze gevel make-over. Benieuwd of hun buren binnenkort ook een gevel make over bij Marty Groep aanvragen.

scheve gevel gent
gevel renoveren Gent
gevel make over gent
gevelrenovatie Gent
achtergevel renovatie Gent
kantoren laten schilderen

Krijgt jouw gevel ook een make over?

Vertel ons wat meer over jouw gevel om eerlijk advies en een vrijblijvende prijsofferte voor gevelwerken te ontvangen.

Neem contact op