Tag color
Schilderwerken
Je buitenmuren laten schilderen als oplossing tegen gevelvervuiling

Je buitenmuren laten schilderen als oplossing tegen gevelvervuiling

Geschilderde gevels en buitenmuren krijgen best regelmatig een nieuw likje verf om er fris te blijven uitzien en beschermd te blijven. Om de 6 à 8 jaar buitenmuren laten schilderen is zeker aangeraden. Tenzij het gebouw in een drukke straat gelegen is, dan is een slimmere aanpak wenselijk om overmatige gevelvervuiling tegen te gaan.

Je buitenmuren laten schilderen als oplossing tegen gevelvervuiling

Buitenmuren schilderen én beschermen

Deze privé-woning met kinepraktijk ligt langs een drukke baan in Zele. Door het voortdurend voorbijgaande verkeer zag de gevel er alles behalve fris uit. De klant wilde dus de buitenmuren laten schilderen om de vervuiling te camoufleren en de gevel er weer fris te doen uitzien.

Alleen gaan we bij Marty Groep niet zomaar buitenmuren in een nieuw kleurtje zetten. Wij denken eerst grondig na om de gevels ook te beschermen zodat ze nog langer mooi blijven.

Gefaseerde aanpk

Stap 1: eerst een grondige gevelreiniging

Eens we onze stellingen aan de voor- en achterzijde van het gebouw hadden gepositioneerd, konden we elk hoekje van de gevel bereiken. Ideaal om de gevelreiniging te starten.

Om het vuil te kunnen verwijderen zonder daarbij de krabpleister te beschadigen, hebben we heel zorgvuldig de juiste materialen en producten geselecteerd.  Na de reiniging zag de gevel er al een heel pak frisser uit, maar we waren nog niet klaar…

Stap 2: beschermde verflaag

Na de gevelreiniging verfden we de buitenmuren met het Herbosilit – Aussensilicat® gevelsysteem van Herbol®.  Doordat deze potmatte gevelverf ademend is, zorgt ze voor  een natuurlijke gevelbescherming.

Slimme kleurkeuze

Vervuiling in de toekomst is nooit geheel te vermijden, dus besloot de klant om de gevel een donkergroene kleur te geven. Op een donkere gevel is roetaanslag namelijk minder snel zichtbaar dan op een lichtere buitenmuur.

kantoren laten schilderen

Ook jouw buitenmuren laten schilderen?

Vraag eerst advies en een vrijblijvende prijsofferte op bij de gevelschilders van Marty Groep.

Neem contact op