Tag color
Schilderwerken

Volledige interieur renovatie van vloer tot plafond

De eigenaar van deze woning in Zele wilde de traphal laten herschilderen. De uitdaging? Het donkere interieur lichter maken. Alleen zou het niet bij een traphal blijven. Dit project werd een volledige interieur renovatie met alles erop en eraan.

Eerst schade herstellen, dan pas schilderen

In deze woning was er behoorlijk veel schade aan plafonds en muren. Voor we met het binnen schilderwerk konden beginnen, moesten we dus eerst de nodige voorbereidende werken uitvoeren.

Stap 1: plafond herstellen

Een deel van het plafond moest volledig vernieuwd worden. Dit stuk plafond hebben we volledig afgeschoten en opnieuw gepleisterd. De overige plafonds werden grondig nagekeken en waar nodig plaatselijk hersteld.

Na deze herpleisterwerken konden we alle plafonds behangen met Erfurt V180 vario vlies en ze vervolgens schilderen in een fris kleurtje. Alle plafonds en deuren kregen vervolgens een fris likje verf in dezelfde lichte kleur.

Interieur renovatie tip
Door plafonds en deuren in dezelfde kleur te verven, realiseer je een aanzienlijke optische vergroting van de ruimte.

Stap 2: traprenovatie

Ook de trap stond nog in de oorspronkelijke donkere kleur. Dat bleek een ijzersterke laag tweecomponenten vernis van maar liefst 20 jaar oud te zijn. Het was een hele klus om de vernislaag te verwijderen om de trap bloot te zetten, maar het harde werk loonde de moeite. Na heel wat schuurwerk bevond de trap zich terug in oorspronkelijke staat en kleur.

Om de houten trap de gewenste kleur te geven én te beschermen, plaatsten we een op maat gemaakte patine en een laagje transparante vernis.

donkere hal lichter maken
traprenovatie Zele

Stap 3: vloer vernieuwen

Ook de kurken vloerbedekking had haar beste tijd gehad. Nadat we de deuren en kassementen een beetje hadden afgekort, konden we er een eigentijdse en onderhoudsvriendelijke Gerflor® vloerbekleding met natuurlijke hout look overheen leggen.

Omdat we over professionele machines beschikken, moesten we geen externe schrijnwerker inschakelen om het nodige houtwerk aan te passen of af te zagen. Deze interieur renovatie gebeurde volledig in eigen beheer.

Een geslaagde interieur renovatie

De traphal is nauwelijks nog te herkennen… Wat een ruimtegevoel!

interieur renovatie zele
interieur schilderwerk zele
interieur renovatie zele
traphal laten renoveren
kantoren laten schilderen

Geïnspireerd door deze interieur renovatie?

Aarzel niet om meer informatie of een vrijblijvende prijsofferte te vragen voor jouw interieurwerken. Van enkele muur behangen, tot volledig interieur schilderen, … Alles is bespreekbaar.

Neem contact op