Tag color
Gevelservice

Je gevel laten pleisteren begint met vergelijken

Je buitenmuren en gevel laten pleisteren? De juiste aannemer gevelwerken kiezen is de belangrijkste keuze om te maken. Durf vergelijken, maar kijk daarbij niet enkel naar de prijs, maar ook naar de aanpak en de reputatie van je gevelwerker. Hoe mooi een pas bepleisterde gevel er ook uitziet, het zijn de onzichtbare lagen onder de pleister die de levensduur van je gevelbepleistering bepalen.

Ook deze klant in Zele was terecht kritisch bij de aannemerskeuze…

Wees gerust kritisch!

Deze woning in Avermaat bij Zele werd grondig gerenoveerd door de trotse eigenaars. Het jonge koppel dertigers vond het 7 jaar later tijd om ook de buitenkant op te frissen. Ze wilden de buitenmuren en gevel laten pleisteren met een moderne crepi.

De slimme eigenaars vroegen terecht bij verschillende aannemers offertes voor gevelbepleistering op. Toen ze uiteindelijk beslisten om met Marty Groep in zee te gaan voor , vroegen we hen waarom ze uiteindelijk voor ons gekozen hadden.

Omdat we niets dan positiefs over uw werk gehoord hebben. We horen dat uw werk altijd af is.

Een gevel laten pleisteren verloopt zo bij Marty Groep

Bij Marty Groep kiezen we bewust voor kwalitatief vakmanschap tot in de puntjes. Geen half werk of verdacht snelle pleisterwerken dus. Wij volgen liever de regels van de kunst voor de materiaal- en productkeuze en respecteren ook de nodige droogtijden. De eigenlijke pleisterwerken duren zo misschien iets langer, maar onze bepleisterde gevels blijven wel generaties lang stabiel, droog en beschermd.

Voorbereiding

We plaatsten eerst stellingen rond het hele huis. Zo konden we gemakkelijk en veilig de gevel en buitenmuren reinigen en er een anti-moslaag op plaatsen.

Om een kaarsrechte afwerking te verzekeren, plaatsten we ook inox profielen rond alle hoeken. Wij werken hiervoor niet met buigzame aluminium profielen, maar met ijzersterke roestvrije profielen die rechte en stevige hoeken garanderen. Daarna konden we alle delen afplakken die niet bepleisterd moesten worden.

gevels bepleisteren
gevelbepleistering in zele
crepi gevelbekleding zele

Pleisterwerken

Na de grondige voorbereiding konden we van start met de eigenlijke pleisterwerken. We spoten een eerste laag cement met ingewerkt weefsel (tegen scheuren en barsten) op de buitenmuur.

Meteen daarna plaatsten we ook een tweede laag die we met behulp van een rijlat egaliseerden. Eens deze uitgedroogd was schaafden we de gecementeerde ondergrond nog wat bij om ook de kleinste oneffenheden weg te werken.

gevelbepleistering zele
gevel laten pleisteren zele
gevel laten bepleisteren

Gevelafwerking

Na 10 dagen droogtijd hebben we de cementlaag goed afgeborsteld en alle ramen en deuren nauwkeurig afgeplakt. Daarna brachten we de hechtingslaag voor de crepi aan.

De eigenaars kozen ervoor om de buitenmuren en gevel te laten pleisteren met een Lotusan crépi laag in een “juist gebroken wit tint“. Die keuze leverde een frisse en moderne look op die toch niet té wit of té hard overkomt in het straatbeeld.

kantoren laten schilderen

Ook jouw gevel laten pleisteren door Marty Groep?

Stel ons al je vragen en vergelijk onze aanpak, prijzen en reputatie om te ontdekken of wij de juiste gevelwerken aannemer zijn voor jouw project.

Neem contact op