Tag color
Gevelservice
crepi gevel houtbouw

Crepi als gevelbekleding voor houtbouw

Het plaatsen van crepi sierpleister als gevelbekleding voor houtbouw woningen verloopt anders dan crepi plaatsen op een stenen ondergrond. Daarom kies je best voor een ervaren gevelbedrijf zoals Marty Groep uit Lokeren.

Benieuwd hoe we de gevelbekleding van deze houtbouw woning in Verrebroek hebben aangepakt?

Houtbouw en isolatie

Houtbouw en buitenmuur isolatie zijn twee termen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook voor deze nieuwbouw houtbouw woning in Verrebroek moesten we eerst stevig isoleren voor we een strakke crepi gevelbekleding konden aanbrengen.

We kozen voor het gecombineerde systeem met Sto Therm Classic en Top 32 tand- en groef isolatie. Daarbij pasten we 2 verschillende isolatiediktes toe. Op sommige delen plaatsten we 16 cm dikke isolatie en op andere delen maar liefst 22 cm.

We pakten de volledige woning stevig in met state-of-the-art Sto Top 32 isolatie die we met Turbofix lijmschuim op de houten ondergrond verlijmden.

Waarom Sto Top 32 isolatieplaten ?

De Top 32 polystreenplaten leveren ongeëvenaarde topprestaties als het op warmtegeleiding aankomt. Deze high-tech isolatiematerialen presteren gemiddeld  20% beter dan traditionele EPS-isolatie en dat merk je meteen aan de EPB-score.

Gevelbekleding voor houtbouw in crepi

Voor de gevelbekleding van deze houtbouw werd gekozen voor crepi sierpleister. Dit type gevelbekleding past perfect bij de eigentijdse architectuur van het pand. Toch werd niet alleen aan het esthetische aspect gedacht. Om maximaal gebruiksgemak en duurzaamheid te garanderen, werkten we de gevel en buitenmuren van deze houtbouw af met een Lotusan gevelcoating.

Deze Lotusan coating doet regendruppels vlot van de gevel afparelen. Door het gestructureerde oppervlak en de waterafstotende laag kunnen druppels niet goed op het geveloppervlak hechten en in hun neerwaartse val sleuren ze meteen allerlei vuildeeltjes met zich mee. Daardoor blijft een Lotusan gevel veel langer mooi en proper.

gevelbekleding houtbouw met crepi
gevelbekleding houtbouw
crepi gevelbekleding houtbouw
gevelbekleding op hout
crepi op houtbouw
kantoren laten schilderen

Ook crepi gevelbekleding op jouw houtbouw?

Bij Marty Groep hebben we al talloze gevels met diverse ondergronden bepleisterd. Ervaring genoeg om ook jouw gevelproject zorgeloos te laten verlopen.

Neem contact op