Tag color
Schilderwerken
Waarom een traphal schilderen precisiewerk vereist

Waarom een traphal schilderen precisiewerk vereist

Binnenmuren verven is een heel ander verhaal dan bijvoorbeeld een traphal schilderen. Hoe groter het muuroppervlak, hoe duidelijker elke imperfectie in beeld komt. Zeker als die uitgelicht worden met uplighters! Hoe precies de vakschilders van Marty Groep werken als ze trappenhallen schilderen mag je navragen bij onze klant in Zele.

Waarom een traphal schilderen precisiewerk vereist

De nieuwbouw traphal schilderen in Zele verliep zo

Voor het schilderen van een traphal werden we in een nieuwbouwwoning in Zele verwacht. Het bleek een brede, hoge en open traphal met een prachtige witte pleisterlaag te zijn, maar ook eentje met moeilijk bereikbare hoeken. Door de omvang van de trappenhal konden we gelukkig wel een veilige en brede stelling met uitschuifbare loopplanken plaatsen.

Wat met die wandverlichting?

Bovenop het gloednieuwe pleisterwerk zat een extra fijne plamuurlaag. Bij dit project mochten we precisiewerk erg letterlijk nemen. Oneffenheden waren simpelweg uit den boze, want de wandverlichting met up- en down lighters zou de geringste oneffenheid overduidelijk belichten.

Ook tijdens het schilderen zorgden de wandlampen meermaals voor een pittige uitdaging. De verlichting moest meermaals gedemonteerd en opnieuw geïnstalleerd om de afwerking van de muren kritisch en nauwgezet te controleren.

Accentmuur met stuctechniek

De statige traphal verdiende een opvallend esthetisch accent. De keuze viel op Stucco Velluto®. Deze matte stuctechniek creëert een bijzonder diepte effect doordat ze wordt aangebracht in 4 lagen. Daardoor worden de kleurschakeringen in de diepte zichtbaar.

De laatste laag is een matte vernislaag die het decoratieve schilderwerk mooi én onderhoudsvriendelijk maakt. Deze laag maakt de muren afwasbaar.

kantoren laten schilderen

Komen we ook jouw traphal schilderen?

Bij Marty Groep hebben we alles in huis om vakmanschap tot in de puntjes te garanderen bij uitdagende schilderwerken zoals het schilderen van traphallen. Stel ons gerust al je vragen of maken we ineens een prijsvoorstel voor jouw traphal op?

Neem contact op