Tag color
Gevelservice
vochtproblemen in gevel zele

Ernstige vocht- en vorst schade aan gevel in Zele

Er zijn vele mogelijke oorzaken van schade aan gevel en buitenmuren. De combinatie van vocht en vorst is met stip de meest voorkomende boosdoener. De verklaring is eenvoudig: aanvriezend vocht zet uit en zo wordt een kleine barst al snel een grote spleet.

Stevige schade aan gevel in Zele

Ook bij deze woning in Zele werden de gevolgen van vriesschade pijnlijk duidelijk. Vochtophoping in de buitenmuren van de aangebouwde keuken en garage veroorzaakten onder meer schimmelvorming, nare geurtjes, onaangename temperatuurschommelingen en zelfs zichtbare barsten en scheuren in de muren!

Zo herstelden we deze gevelschade

Om verdere schade aan gevel en buitenmuren in de toekomst te voorkomen, pakken we de oorzaak van de gevelbeschadiging altijd ten gronde aan. In dit geval moesten we eerst het vochtprobleem voorgoed verhelpen. Daarom startten we met isoleren van de buitenmuren.

Met een stevige mechanische verankering plaatsten we eerst Top 32 isolatieplaten en daarop het Sto Therm Classic systeem. Die Top 32 isolatie garandeert maximale thermische isolatie. Wist je dat deze hoogtechnologische isolatieplaten gemiddeld tot zo’n 20% beter presteren dan klassieke EPS-isolatieplaten?

Nadien brachten we ook een vocht- en vuilwerende Sto Lotusan gevelcoating aan om de gevel langdurig mooi te houden.

Elk detail telt

De lichtgrijze crepi paste perfect bij de kleur van de woning en bij de elegante vloertegels. Er ontbrak enkel nog een plint om de aanbouwgarage helemaal af te maken. Ook die op maat gemaakte arduinen plint plaatsten we en dan was het tijd om het afgewerkte resultaat aan de tevreden eigenaar voor te stellen.

vochtige buitenmuren herstellen zele
herstellen vochtschade gevel
crepi pleister zele
herstelling gevel zele
nieuwe crepi gevel
kantoren laten schilderen

Vermijd ergernis en dure herstellingen

Ook schade aan gevel of buitenmuren opgemerkt? Wacht dan niet om in te grijpen, want kleine imperfecties transformeren verrassend snel in aanzienlijke gevelschade. Een snelle en grondige herstelling bespaart je grote kosten achteraf.

Neem contact op